torsdag 17 december 2015

Lystras 2015 - summering och framåtblick

 Idag går jag på julledighet och då känns det rätt att göra en sammanfattning av året och att göra en framåtblick över året som kommer.
 Lystra är en sån där snäll tös som gör vad som helst för sin mattes skull
Med tomteluva på huvudet och kameran framför sig poserar hon snällt
Och visst blev hon väl söt på bilderna
År 2015 lider mot sitt slut och det här året har verkligen varit innehållsrikt - både på tråkiga och jobbiga saker, men framförallt på massvis med roliga och underbara saker.
Det faktum  att jag blivit klar hundinstruktör under 2015 har varit alldeles underbart! Älskar att jobba med hundar och deras människor. Jag hoppas på fler kurser under nästa år om jag håller mig frisk. 
Lystra har gått ganska bra på utställning. Hon har alltid fått Excellent, har fått flera CK samt erövrat hela TVÅ Reservcert! Dessutom har hon nu ett fantastiskt resultat från avelsbedömning utförd av en holländsk domare.
Hon har också genomgått BPH och fått sin mentalitet bedömd. Är mycket stolt över hennes beteende vid BPH som vi gjorde i Kvinnersta, Örebro.
Flera olika hälsotestet har gjorts och hon är nu klar för att bli mamma till våren/sommaren. 
Vi har provat på rallylydnad, viltspår, tävlingslydnad även om tävlandet legat ordentligt på isen pga min egen hälsa. Lystra har haft mängder av träffar med hundvänner - både gamla och nya vänner.
Vi är mycket ledsna över att vi förlorade vår franska bulldogg Lydia i februari 2015 och henne har många tankar gått till under alla dessa månader.
Vår fina fralla Lydia förra julen! Då mådde hon inte bra. Lydia fick sluta sina dagar i februari 2015.
Vilken tur att vi hade Lystra i vårt hem redan, för hon kände in vår sorg och tröstade oss när vi hade det tungt. Men Lydia finns med i våra hjärtan och i ljust minne hos oss alla. Hon hann inte ens fylla 3 år vår lilla älskling
 Lystra och jag har jobbat ihop oss och har en riktigt härlig relation. Hon litar på mig i allt och hänger i mina hasor för jämnan. Hon är den allra bästa hund man kan ha och jag är så galet glad över att det var just en schapendoes som hamnade i vårt hem för 2 år sen. Jag håller alla tummar och tår för att vi kommer få en till schappe i vår familj under 2016.
 Lystra planeras bli mamma under 2016 och vi hoppas på ett lagom stort gäng med alldeles bedårande små valpar till sommaren. Om allt faller ut som planerat så vill vi spara en valp efter henne. Lystra kommer paras vid nästa löp som beräknas i april.
Lystra är den hund som gjort att flera vänner och släktingar fastnat för rasen och ett par av dem har skaffat en schapendoes också - hon ger rasen ett gott ansikte. Tack vare henne har min lillasyster en schapendoes och dessutom en fd. klasskompis på instruktörsutbildningen. Flera av mina vänner är störtkära i Lystra och även många som inte är hundmänniskor älskar hennes utseende och sätt. Vi är SÅ stolta!
Det är Lystras uppfödare som tar en kull på henne under våren/sommaren och det är så roligt att få stå på första parkett och se hela processen
 Lystra kommer bli en jättebra mamma till sina småttingar. Hon är snäll, trygg, social, modig, framåt, charmig och underbar. Jag är inte det minsta orolig att hon ska bli annat än en perfekt förebild för sina små. Åh, vad det ska bli spännande.
Pappa till kullen är inte helt klart ännu, men det finns en på gång. Det är mycket som ska stämma, så vi måste vara säker på att valparna får bästa förutsättningarna för att bli pigga, friska och sådär underbart trevliga. Det får gärna ta tid eftersom det är en kvalitetssäkring som ska till. Linda på Schalinda´s kennel, som är ansvarig uppfödare, tar det hela på största allvar, så det känns tryggt.
 Så jag kan lova att 2016 blir ett mycket innehållsrikt år och jag längtar att få se alla roliga händelser på nära håll. Självklart delar jag med mig av en hel massa här på bloggen för er som vill följa vår resa.
Självklart fortsätter bloggen i samma anda som under 2015 och jag kan lova att det kommer bjudas på en stor variation på inlägg, länkar, bilder och filmer. Har redan en massa idéer på G!
 2016 kommer bli ett år med färre hundutställningar med tanke på valpplanerna, men jag har anmält Lystra till Strängnäs i mars, vilken är den enda vi hinner med innan parningen i april. Jag kommer fortsätta ställa Lystra även efter valpningen eftersom hon har en god kvalitet och vi siktar på fler fina resultat. Vore så kul med nåt litet Cert!! =D
 Ja, nog har man ett gott liv när man har en sån som Lystra. Hon kantar våra liv med guldglitter. Behöver jag säga att hon är älskad...
Jag säger TACK till alla er som följer oss här på bloggen. TACK för alla fina, snälla, tröstande, peppande, glada kommentarer! Tack för att ni orkar bläddra bland våra bilder, filmer, texter och jag vet att många av er är trogna. Det gör mig verkligen jätteglad! Ni som lämnat lite längre meddelanden, mailat, frågat saker och gett tips och råd - OJ, vad ni är goa! En del har jag träffat ute på hundutställning och på rasträffen och det älskar jag verkligen!
Till er alla önskar jag ett GOTT SLUT och ett GOTT NYTT ÅR!

4 kommentarer:

 1. fint inlägg, spännande med valpplanerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, valpplanerna känns verkligen spännande!! =D

   Radera
 2. Ja tänk va ett år går fort! jag är också säker på att underbara Lystra blir en prfekt mamma!!
  Kramar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här året har varit innehållsrikt! Tiden formligen SPRINGER fram!
   Vad glad jag blir att du också tror att Lystra kommer bli en bra mamma. Det betyder mycket!
   Kram, kram!

   Radera