fredag 11 december 2015

Lystra röntgas OCH jag besöker uppfödaren

 Idag åkte jag och Lystra, tillsammans med Lystras uppfödare Linda, till Karlskoga för att göra röntgen på höfter och armbågar inför att Lystra planeras bli mamma till våren. 
Det är inte obligatoriskt att göra röntgen schapendoes, men Linda brukar göra det ändå eftersom det existerar ED, men även HD i viss mån. Mycket bra, tycker jag.
Lystra fick sedering och vi skulle tydligen ha en sovande hund efter 10 minuter.....men tiden gick och Lystra tittade nyfiket omkring och visade inga större tecken på att vilja sova. Då satte de kanyl i benet och gav en extra dos intravenöst och DÅ tog det inte lång stund förrän hon sov.
Vi skulle få svar nästa vecka, så det känns väldigt nervöst men spännande nu när det blir några dagar av väntan. Hoppas, hoppas.....Om hon är fri på röntgen så är hon klar för avel. 
 Lystra var så söt där hon låg och smålog i sömnen. Felfria tänder har hon och är så fin så.
 Söt-nöten
De är verkligen inte lätta att bära när de är såhär avslappnade! Haha! Som en låååång geleklump
 Hon stod på benen ganska snabbt efter att de gett motmedlet för att hon skulle vakna. Men nu när vi  är hemma så bra sover hon. Sover, sover, sover.... Hon reagerade inte ens när husse kom hem från gymmet. Får bli en riktig mysdag idag
 På väg hem då jag skulle lämna Linda hemma hos sig så var hundarna ute och jag passade på att hälsa på dem ordentligt. Lite foto också, såklart
Här ovan har vi Fanny i framkant som inte är släkt med Lystra alls. De övriga tre hundarna är alla Lystras närmaste familj. Vid den fina julbocken som hussen i huset gjort, står Lystras bror Sune
 Från vänster: Lystras bror Leo, pappa Casper (som är nedklippt) och brorsan Sune.
Leo är precis som Lystra i sättet och oerhört kelsjuk. Kommer och vill bli klappad, pussar mig i ansiktet och är hur mysig som helst.
Pappa Casper är också kelsjuk och jättetrevlig. Han är nedklippt eftersom han med åldern blivit lite håröm. För att skona honom så klipper Linda ner honom.
Sune är så galet snygg så man nästan svimmar av!!! Vill ha, vill ha!!
 Casper, Sune och Leo
 Fanny är Svensk Utställningschampion, precis som Casper. Även Sune har 3 cert men var för ung när han fick dem, varpå han inte är champion ännu.
 Man blir så sugen på en hel flock med schappar när man träffar en sån här flock. De är som gjorda för att vara i grupp. I det här gänget är det tre hanar som samsas fint. Inte en självklarhet med tikarnas löp och sånt...
Lystras mamma har också bott i det här gänget, men har nyligen fått sluta sina dagar efter en tid av sjukdom. Hon fick någon typ av neurologisk, förvärvad skada som man inte riktigt vet orsaken till. Kan vara en fästing....men vem vet.
  Bröderna Fluff
Leo har en lite gråare färg, medan Sune har Lystras svart/vit/grå färg
 Super-duper-mega-snygga Sune bredvid julbocken
Sune är snygg så man smäller aaaaaav. Ja, julbocken också
 Killarna busar, försöker g´få igång gammelgubben, fjäskar för varann......Fanny vill hellre vara med människorna
 Kolla, vad de bor vackert! Bredvid en sjö. Lyxigt!
 Fanny vill jobba!
Fanny och Sune poserar.
Nu blir det god mat för oss, Lystra ska piggna till och så blir det en tidig kväll för mig eftersom jag ska till Stockholms Hundmässa imorgon, Nope, jag kunde inte låta bli att åka dit.... Ska bli superkul! 
Ska få se Jack ställas ut också - han som hälsade på oss för ett tag sedan, om ni minns. Då blir det till att hejja fram dem ordentligt.
Alexandra åker jag tillsammans med och det är ju alltid trevligt!

3 kommentarer:

 1. wow vilket härligt fluffgäng!!
  Ses imorgon.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fluff både högt och lågt!
   Ja, vi ses imorgon
   Kram

   Radera
  2. Fluff både högt och lågt!
   Ja, vi ses imorgon
   Kram

   Radera